Blogs van Skal-medewerkers
Via de blogs vertellen onze medewerkers over hun werk. Inspecteurs delen wat ze meemaken tijdens hun inspecties bij biologische bedrijven. Zo krijgt u als lezer een inkijkje in het werk van Skal.

“Jammer als een ondernemer zich niet laat registreren vanwege de kosten”
Anja Ekkelboom, Controller - 24/09/2015
Vanmiddag overleg ik met een groepje biologische tuinders bij Tuinderij de Eyckenstein in Maartensdijk. Een mooi verzorgde tuin met twee eeuwen historie. We praten over de Skal-tarieven. Zo’n... Lees verder
Moderne traditie
Erwin Kuiper, Inspecteur - 24/08/2015
“Deze streek van de wereld waar het nog bol staat van folklore, woeste zang en eeuwenoude familietrots. Twente.” Deze tekst van Herman Finkers schiet door mijn hoofd, terwijl... Lees verder

“Ga ernstig om met lichte afwijkingen”
Margreet van Brakel, Directeur - 20/08/2015
Graag deel ik de resultaten over de eerste helft van 2015 met u. Hadden we begin 2015 nog 3738 geregistreerde bedrijven, halverwege het jaar zitten we op... Lees verder
Bellen met de hulplijn
José Smitsmans , Inspecteur - 27/07/2015
Vandaag doe ik twee inspecties in Brabant. Ik woon in Den Dungen (klein dorp nabij Den Bosch) en werk vooral onder de grote rivieren. Bij Skal Biocontrole... Lees verder

Tropische dag in de polder
Sakia Derksen, Inspecteur - 03/07/2015
Op een bloedhete dag ga ik naar een producent in de Flevopolder. Ik hou me bezig met bereiding, zeg maar alles wat na de landbouw komt. Van... Lees verder

Alert op verbeterkansen
Margreet van Brakel, Directeur - 18/05/2015
Deze week publiceren we ons Jaarverslag 2014. Hierin kunt u lezen hoe we toezicht houden op de naleving van de biologische wetgeving. 2014 was voor mij het... Lees verder

Vertrouwen en groei
Margreet van Brakel, Directeur - 12/05/2015
De groeiende omzet van de bio-sector over de afgelopen jaren maakt dat bio steeds meer onderdeel wordt van mainstream. Met dat biologisch uit haar niche komt, staat... Lees verder

Flitsen in Flevoland
Maaike Cox, Inspecteur - 02/02/2015
Als inspecteur Landbouw ben ik dagelijks op weg om inspecties uit te voeren bij biologische boeren. Meestal duren de inspecties wel een paar uur, maar vandaag ga... Lees verder
“Je kunt er wel iets afsnijden, maar niks bijsnijden!”
Arno Berg, Inspecteur - 30/09/2014
Ik vind dat elke vleeseter een keer bij een slachthuis of vleesverwerker moet gaan kijken. Elk stuk vlees komt immers voort uit een dier dat geslacht is... Lees verder

Over kippen en eieren
Erik Zandink, Certificatiemedewerker - 18/11/2013
In 2012 werd er in Nederland voor bijna 31 miljoen euro aan biologische eieren verkocht. Bijna 10% van de verkochte eieren was dan ook biologisch. Als inspecteur van... Lees verder