Skal Biocontrole
Skal Biocontrole
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 2
Skal Biocontrole 3
Skal Biocontrole 3

Informatie voor leveranciers van inputs

Voor de evaluatie van een product gaat u een contract aan met FiBL.  Leveranciers worden geinformeerd nadat de lijst is gepubliceerd. Dit gebeurt meerdere keren per jaar.
Producenten en leveranciers van inputs moeten voor vragen over de inputlijst  contact opnemen met FiBL. Klik hier om naar de website van FiBL te gaan met meer informatie voor leveranciers. Contactpersoon bij FiBL is dhr. Bernhard Speiser. Alle communicatie met FiBL vindt plaats in het Engels.

Contact for companies
Input manufacturers and traders should address all questions to FiBL. Contact person: Bernhard Speiser. All correspondence takes place in English exclusively.

Productclaims
Voor producten die op de inputlijst staan weergegeven mag u de onderstaande productclaim op de verpakking, labels, promotiemateriaal, etc. gebruiken:
Eng: Approved for use in organic farming in The Netherlands
NL: Het product mag gebruikt worden in de Nederlandse biologische landbouw
Het gebruik van de naam en/of het logo van Skal en/of FiBL is niet toegestaan. Het feit dat het product op de inputlijst staat, betekent niet dat het product door Skal is gecertificeerd. Weergave op de inputlijst betekent niet dat Skal een aanbeveling doet om het product te gebruiken.

Wat is het voordeel van de Nederlandse biologische inputlijst?
Deze lijst biedt een duidelijk overzicht van mogelijk te gebruiken inputs voor de Nederlandse biologische sector.  

Welk voordeel heb ik als mijn product op de Nederlandse inputlijst staat?
Registratie van uw product betekent een weergave van uw product in de lijst met toegestane producten. U helpt hiermee de biologische boer.

Hoe kan ik mijn product(en) registreren op de Nederlandse biologische input lijst?
Alle stappen zijn weergegeven in het document “Application guidance” op de website van FiBL.

Welke producten kan ik laten registeren op de Nederlandse biologische inputlijst?
Momenteel bevat de Nederlandse biologische inputlijst in hoofdstuk 1 de meststoffen en bodemverbeteraars (exclusief substraat) en in hoofdstuk 2 de gewasbeschermingsmiddelen. Het is mogelijk dat de scope in de toekomst wordt uitgebreid. Voor specifieke informatie over de scope kunt u het document “Evaluation guidance” downloaden van de website van FiBL.

Worden producten die op een lijst van een andere controleorganisatie staan overgenomen op de Nederlandse inputlijst?
Nee, producten die op een inputlijst van een andere controleorganisatie staan, worden niet automatisch overgenomen op de Nederlandse inputlijst. Omdat de evaluatiecriteria en het proces niet gelijkwaardig zijn, moeten ook deze producten door FiBL worden geëvalueerd voordat ze op de Nederlandse inputlijst worden overgenomen.

Hoe lang is een productregistratie geldig?
De productregistratie is vijf jaar geldig. Na vijf jaar moet u het product opnieuw laten evalueren. Wel moet u jaarlijks bevestigen of het product op de lijst moet blijven staan.

Hoe kan ik aantonen dat mijn producten zijn geregistreerd?
U kunt een “verklaring van weergave” in PDF formaat aanmaken nadat uw product op de inputlijst is opgenomen. Dit kan voor één specifiek product of voor alle producten die onder uw bedrijfsnaam staan geregistreerd op de Nederlandse biologische input lijst.